Официално предложение да поеме поста министър на здравеопазването заместник-министърът д-р Мирослав

...
Официално предложение да поеме поста министър на здравеопазването заместник-министърът д-р Мирослав
Коментари Харесай

Зам. здравният министър засега не казва ще седне ли в стола на ген. Николай Петров

Официално предложение да поеме поста министър на здравеопазването заместник-министърът доктор Мирослав Ненков не е получавал. Това показа самият той пред Дарик, само че не уточни дали би се съгласил да оглави ведомството, в случай че му предложат. Както БЛИЦ заяви пръв , през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов организира среща в кабинета си със зам. здравния министър. Двамата са разговаряли на 4 очи повече от 30 минути. Много е евентуално точно доктор Ненков да наследи на поста подалия оставка военачалник Николай Петров.

Обществените поръчка, поради която проф. Николай Петров подаде оставка като министър, е с планирана цена от 1,7 млн. лева Според доктор Ненков обаче досега изхарчените от Военномедицинска академия пари за консумативи по тази поръчка са единствено 300 000 лева

Заместник-министърът добави, че първата социална поръчка в действителност е направена от предходното управление на болничното заведение, а проф. Николай Петров единствено е положил подписа си върху нея. Петров подаде оставка откакто стана ясно, че упълномощил две публични поръчки за ортопедични консумативи на компании, представлявани от лице, което има близки взаимоотношения с щерка му Руслана Петрова.

Д-р Мирослав Ненков заприказва и за казуса с издаването на подправените болнични листове, като уточни, че има цели структури, които живеят от подправените болнични.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР